Уряд створить 17 національних природних парків

Уряд створить 17 національних природних парків

Уряд підготував законопроект щодо створення 17 національних природних парків в Україні. Про це повідомив під час прес-конференції в Будинку Уряду Міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук. При цьому він уточнив, що 10 із них - загальною площею понад 200 тисяч гектарів - буде створено уже найближчим часом.

Георгій Філіпчук наголосив на необхідності цього державного проекту, який має велике значення для розвитку економіки, збереження екології, здоров`я людей, демографічної політики. “Можу сказати, що незважаючи на дуже значний природний ресурс, Україна не матиме нормальної перспективи, якщо не застосовуватиме екологічно-економічний підхід до справи. З точки зору, зокрема, сталого економічного розвитку, ми повинні розширювати заповідну зону”, - сказав він.

При цьому міністр зазначив, що на сьогодні потрібна більш пильна увага і контроль за природними ресурсами з боку держави, зокрема, щодо визначення територіальних меж заповідних зон. “Навіть заповідники, які сьогодні є, потребують більш пильної уваги. Ми маємо ситуацію, коли в окремих областях 99% загальнодержавних і місцевих заповідників не мають меж, тобто обкрадання і відбирання заповідних територій продовжується безперервно”, - наголосив Георгій Філіпчук.

Водночас керівник Мінприроди підкреслив, що в такій ситуації, коли заповідник не має чітко визначеної території, зацікавлені окремі органи влади, зокрема, тому що він є привабливим об`єктом для тих зловживань, які наявні сьогодні.
Урядовий Портал
Идентификатор: 4244