В Україні за п`ять місяців на будівництві загинули 23 робітники

В Україні за п`ять місяців на будівництві загинули 23 робітники

В Україні впродовж п`яти місяців цього року на будівництві загинули 23 робітники (18 – за аналогічний період минулого року).
Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Києва, зазначивши, що 60% випадків смертельного травмування стається внаслідок падіння з висоти.
За даними прес-служби, основними причинами є недотримання правил безпеки, а також відсутність контролю за їх виконанням, порушення потерпілими трудової та виконавчої дисципліни, відсутність інструктажу тощо.
Так, прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за фактом порушення службовими особами однієї з будівельних організацій правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок чого загинув робітник-покрівельник (ч.2 ст. 272 Кримінального кодексу України).
Ця подія сталася на будівництві комплексу житлових будинків у Дарницькому районі Києва. Під час заготівлі елементів кріплення дерев`яних конструкцій покрівлі з 23-метрової висоти випав будівельник, який від отриманих травм помер. Як з`ясувалося у ході перевірки, покрівельник працював на висоті без запобіжного поясу.
Загалом органами прокуратури столиці в 2008 році у сфері охорони праці порушено 23 кримінальні справи, з них 8 - скеровано до суду. За актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 205 посадовців.
Санкцією ст. 271 ч. 2 КК України (порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людей) передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.
Санкцією ст. 272 ч. 2 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4232