У Києві до жовтня планується завершити реконструкцію розв`язки на перетині вулиць Щусєва і Тираспільської

У Києві до жовтня планується завершити реконструкцію розв`язки на перетині вулиць Щусєва і Тираспільської

У Києві у третьому кварталі поточного року планується завершити реконструкцію транспортної розв`язки із будівництвом підземного пішохідного переходу на перетині вулиць Щусєва і Тираспільської поблизу станції метро «Сирець».
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Дениса БАССА.
За даними прес-служби, на цей час завершено перекладання інженерних мереж і облаштування зовнішнього освітлення на території зазначеної розв`язки. Крім того, виконано 70% дорожніх робіт, триває будівництво підземного переходу.
Окремо прес-служба поінформувала про реконструкцію транспортної розв`язки на Московській площі. На сьогодні там завершені роботи з перекладання інженерних мереж, завершується будівництво підземного пішохідного переходу через проспект Науки і реконструкція пішохідних переходів через Червонозоряний проспект і проспект 40-річчя Жовтня. Одночасно триває реконструкція існуючого шляхопроводу: виконано 75% робіт з улаштування основи й опор майбутньої естакади. Об’єкт заплановано ввести у дію у першому півріччі 2009 року.
Як повідомляв УНІАН, проект реконструкції транспортної розв`язки біля станції метро "Сирець" був затверджений у липні 2007 р. Згідно з документом, передбачається пропускна спроможність нової розв`язки 7,2 тис. авт/год. Відповідно до документів, роботи з реконструкції транспортної розв`язки на перетині вулиць Щусєва і Тираспільської коштуватимуть 18 млн. 234 тис. грн. (у цінах 2006 р.). Передбачалося здійснити реконструкцію за 10 місяців.
Після реконструкції Московської площі її пропускна спроможність має збільшитися з 9 тис. автомобілів на годину до 12 тис. У вересні минулого року Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ доручив « Київатодору » завершити всі роботи не у 2009 р, як передбачено проектом, а вже у 2008 році. Вартість будівництва транспортної розв`язки на Московській площі становить 329,4 млн. грн.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4222