В Україні середня ставка за іпотечними кредитами за травень зросла до 16,1% - експерт

В Україні середня ставка за іпотечними кредитами за травень зросла до 16,1% - експерт

Середня процентна ставка за іпотечними кредитами за травень цього року зросла на 9,2% - до 16,1%.
Про це кореспонденту УНІАН повідомила виконавчий директор компанії «КредитСвіт» Любов СЛОБОДЕНЮК.
За даними компанії, розмір мінімальної ефективної процентної ставки по іпотеці за травень, порівняно з квітнем, знизився на 2,2% - до 13,15.
При цьому розмір максимальної ефективної процентної ставки в травні ц.р. склав 23,12%, що на 31,2% більше показника в квітні.
“Іпотечний фінансовий індикатор”, розроблений компанією, дає можливість простежувати динаміку поведінки ефективної процентної ставки стандартного іпотечного кредиту, а саме: кредиту на придбання нерухомості терміном на 20 років з першим внеском 15% у доларах.
При розрахунку індикатора компанія використовувала дані про процентні ставки щодо іпотечного кредитування 20 українських банків, серед яких, - «OTP», «Альфа Банк”, “UniCreditBank», «Міжнародний іпотечний банк”, «Надра”, «Правекс”, «Перший Український Міжнародний банк”, «Райффайзен банк Аваль”, «ТАС-Комерцбанк”, “Укргазбанк”, «Укрсиббанк”, «Укрсоцбанк”, «Universal», “Erste», «SEB», «Електрон банк”, «ВТБ», «Кредитпром банк», «Вабанк», «Форум».
Індикатор розроблений на основі методології розрахунку ефективної процентної ставки за іпотечними кредитами Європейської іпотечної федерації.
Довідка УНІАН. Фінансово-консультаційна компанія «КредитСвіт» надає послуги професійного підбору та оформлення фінансових продуктів для фізичних і юридичних осіб України. Компанія працює з 20 українськими банками.
Мета компанії - моніторинг фінансового ринку і надання кінцевому споживачеві реальної картини кредитних пропозицій з подальшим оформленням фінансового продукту на безплатній основі.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4179