Мер Києва запросив провідних європейських фахівців до розробки Генплану столиці

Мер Києва запросив провідних європейських фахівців до розробки Генплану столиці

Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ звернувся до мерів 20 європейських міст із пропозицією залучити архітекторів до розробки Генерального плану Києва.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.
«Київ – столиця незалежної України, потужний мегаполіс, що динамічно розвивається. Ефективне управління містом, його розвитком і забудовою можливо лише за умови грамотно побудованого, науково обґрунтованого генерального плану", - підкреслив мер.
На його переконання, Київ має втілювати передові досягнення сучасного містобудування і архітектури. "Ми спробуємо розробити і затвердити Генеральний план міста, який буде визнаний в усіх європейських країнах. Тож ми запрошуємо архітекторів і фахівців у галузі містобудування взяти участь в розробці Генерального плану української столиці», - сказав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.
Він додав, що восени в Києві відбудеться конференція з питань формування Генплану міста і розробки стратегії його реалізації.
До участі у конференції Київський міський голова запросив, зокрема, представників таких успішних міст як Берлін, Варшава, Дрезден, Лондон, Москва, Мюнхен, Париж, Прага, Санкт-Петербург, Дубаї, Астана та ін.
Як повідомляв УНІАН, Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ дав доручення розробити новий комплексний Генеральний план розвитку Києва до 2020 року, оскільки, на його думку, існуючий план 2002 року застарілий і не відповідає реальний ситуації в столиці.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4181