Прокуратура опротестувала рішення Київради про передачу «Аеробуду» земель в зеленій зоні на Печерську

Прокуратура опротестувала рішення Київради про передачу «Аеробуду» земель в зеленій зоні на Печерську

Прокуратура міста Києва опротестувала рішення Київської міської ради, яким ЗАТ «Аеробуд» передано земельні ділянки в зеленій зоні на вулиці Щорса у Печерському районі столиці загальною площею 0,25 га для будівництва, експлуатації та обслуговування адміністративного будинку.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі столичної прокуратури.
На переконання прокуратури, рішення Київради суперечить вимогам чинного законодавства, оскільки розміщення будівель, споруд та комунікацій не допускається на землях зелених зон міста, якщо запроектовані об`єкти не призначені для відпочинку чи спорту. Більше того, на відведених земельних ділянках розташовані дитячий та спортивний майданчики, підкреслили у прес-службі.
Крім того, за даними прокуратури, на час прийняття рішення Київради проект відведення зазначених ділянок не було погоджено з контролюючими органами, як це передбачено Земельним кодексом України.
Довідка УНІАН. Рішення № 321/982 “Про передачу земельних ділянок закритому акціонерному товариству "Аеробуд" для будівництва, експлуатації та обслуговування адміністративного будинку та для будівництва I і II черг підземного паркінгу на вул. Щорса, 5 у Печерському районі м. Києва” Київська міська рада прийняла 15 березня 2007 року.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4177