Столична влада презентувала нову дорогу для швидкого проїзду з центру міста на Борщагівку

Столична влада презентувала нову дорогу для швидкого проїзду з центру міста на Борщагівку

Перший заступник голови КМДА Денис Басс відкрив нову дорогу під Повітрофлотським мостом, яка створила можливість прямого проїзду з центру міста на Борщагівку, минаючи Повітрофлотський шляхопровід. Зокрема, це ділянка дороги є продовженням від вулиці Жилянської до вул. Борщагівської. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Цю дорогу ми збудували за 2 місяці в рамках реконструкції лінії швидкісного трамваю. Важливо, що шлях довжиною всього в 1 км. дасть можливість значно розвантажити проспект Перемоги та Повітрофлотський шляхопровід. Зокрема, затори зменшаться на 50% на в`їзді на шляхопровід та на 12% - на площі Перемоги», – розповів перший заступник голови КМДА Денис Басс.

За його словами, новозбудована дорога на 2 смуги руху в бік Борщагівки пропускатиме 2 тис. автомобілів у години пік.

«Окрім того, ця дорога дасть можливість повноцінно працювати системі одностороннього руху на вулицях Жилянській та Саксаганського. Адже тепер водії, що рухаються в бік Борщагівки, зможуть оминати перевантажену площу Перемоги, їдучи по Жилянській», – зазначив Денис Басс.

«Можливість збудувати цю дорогу з’явилася завдяки реконструкції лінії швидкісного трамваю, оскільки ми перекладаємо рейки по всій лінії та переносимо її на середину дороги. Без такої реконструкції збудувати цю дорогу було практично неможливо. Окрім того, це будівництво планувалося значно пізніше, але ми вирішили прискорити цей процес, щоб якомога швидше розвантажити площу Перемоги», – розповів Денис Басс.

За його словами, реконструкцію трамвайної лінії, що передбачає встановлення модерних безшумних рейок, планується завершити до кінця року. Ці рейки призначені для трамваю нового зразка, який наприкінці року буде запущено в тестовому режимі. Він буде перевозити вдвічі більше пасажирів, ніж звичайний трамвай. Окрім того, трамвай старого зразка, рухаючись по нових рейках, створює втричі менше шуму.

Також найближчим часом буде встановлено шумопоглинаючий екран для захисту сусідньої школи від звуків транспорту та відділено дорогу від тротуару спеціальним бар`єром для безпечного руху пішоходів.
КМДА
www.kmv.gov.ua
Идентификатор: 4153