Леонід Черновецький здійснив виїзне засідання на місце зведення майбутньої станції «Милославська» запроектованої Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену

Леонід Черновецький здійснив виїзне засідання на місце зведення майбутньої станції «Милославська» запроектованої Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену

Сьогодні Київський міський голова Леонід Черновецький здійснив виїзне засідання на місце зведення майбутньої станції «Милославська» запроектованої Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену. Столичний мер ознайомився з місцем будівництва однієї з шести станцій підземки на житловому масиві Троєщини. Крім того, Київський міський голова підписав розпорядження про затвердження проекту будівництва метро. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс.

«Пустити якомога швидше метро на Троєщину – моє головне завдання. І це я зроблю точно так, як завтра відкрию станцію «Червоний Хутір», а до кінця року – «Деміївську», «Голосіївську» та «Васильківську». Процес будівництва та якість виконання робіт я контролюватиму особисто, – зазначив Леонід Черновецький. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Загалом до 2011 року в столиці буде відкрито 18 станцій метрополітену, а до 2012 року заплановано ввести в експлуатацію станцію «Львівська Брама» Сирецько-Печерської лінії.

За словами Дениса Басса, метро на Троєщину матиме 12 станцій та буде курсувати двома гілками: Подільсько-Вигурівською та відгалуженням зі Святошинсько-Броварської лінії. Крім того, буде зведено електродепо «Троєщина», розраховане на 250 вагонів.

Пасажиропотік кожної станції – майже 41 тисяча осіб на годину. Таким чином нова лінія дозволить мешканцям Троєщини та Воскресенки комфортно добиратись до центру міста лише за 20 хвилин.

«Завдяки рекордному бюджету Києва та відповідному фінансуванню, темпи будівництва метрополітену збільшились у 5 разів. Вперше за останній час протягом одного року буде відкрито 4 станції метро. Для порівняння – за 47 років побудовано 45 станцій. Важливо, що вартість проїзду в столичній підземці найдешевша в Україні – 50 копійок», – зауважив Леонід Черновецький.
КМДА
www.kmv.gov.ua
Идентификатор: 4154