Заборгованість із зарплати на підприємствах ЖКГ з початку року зросла в 2,3 раза - міністр

Заборгованість із зарплати на підприємствах ЖКГ з початку року зросла в 2,3 раза - міністр

Заборгованість із зарплати на підприємствах житлово-комунального господарства з початку року зросла в 2,3 раза - до 32,7 млн.грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив міністр з питань ЖКГ Олексій КУЧЕРЕНКО під час селекторної наради з регіонами.
За даними профільного міністерства, в структурі заборгованості 8,4 млн. грн. припадає на підприємства житлового господарства, 7,6 млн. грн. – на підприємства міського електротранспорту, 5 млн. грн. – на підприємства комунальної теплоенергетики, 4,8 млн. грн. – на підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, 7 млн. грн. – на інші підприємства.
Найбільші обсяги заборгованості із зарплати мають підприємства Луганської, Харківської, Донецької, Вінницької, Житомирської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської областей і Криму.
Не мають боргів з виплати зарплати підприємства житлово-комунального господарства Рівненської області і Києва.
Головною причиною збільшення заборгованості із зарплати в МінЖКГ вважають кризовий фінансово-економічний стан галузі, до чого призвів низький рівень оплати за спожиті житлово-комунальні послуги і недостатній рівень відшкодування собівартості послуг затвердженими тарифами.
УНІАН
Идентификатор: 4128