Визначено 16 земельних ділянок під будівництво житлових будинків для ошуканих вкладників «Еліта-Центру» - КМДА

Визначено 16 земельних ділянок під будівництво житлових будинків для ошуканих вкладників «Еліта-Центру» - КМДА

Визначено 16 земельних ділянок під будівництво житлових будинків для ошуканих вкладників «Еліта-Центру».
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Анатолія ГОЛУБЧЕНКА.
«Наразі вже визначено 16 ділянок, на яких найближчим часом розпочнеться будівництво житлових будинків для постраждалих від діяльності скандального забудовника. Вже наступного тижня Київський міський голова підпише відповідне розпорядження КМДА», – сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
За його словами, найближчим часом у Київській міській адміністрації відбудеться презентація проектів усіх 16 будинків, і кожен мешканець зможе прийти і особисто оглянути свою майбутню домівку, роздивитись планування власної квартири.
«На превеликий жаль, випадок з «Елітою-Центром» не єдиний. Це говорить про те, що необхідно докорінно міняти механізм співпраці з інвесторами-забудовниками. Ми будемо прискіпливо перевіряти усю інформацію, пов`язану з інвестором: його рахунки, об`єкти, які вже були ним збудовані, банк, який надаватиме кредит, тощо. На основі такої перевірки обов`язково укладатиметься угода, яка зобов`язуватиме забудовника до повної відповідальності. Але, в першу чергу, щоб кардинально змінити ситуацію, необхідно здійснити реформу на державному рівні і відкоригувати законодавство», – додав перший заступник голови КМДА.
Анатолій Голубченко підкреслив, що Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ особисто контролює процес вирішення житлового питання ошуканих вкладників «Еліта-Центру» і запевнив, що столична влада чітко у визначені терміни впорається з цим завданням.
УНІАН
Идентификатор: 4131