Міністерство ЖКГ ініціює формування центрів житлових ініціатив для стимулювання створення ОСББ

Міністерство ЖКГ ініціює формування центрів житлових ініціатив для стимулювання створення ОСББ

Міністерство з питань житлово-комунального господарства ініціює формування центрів житлових ініціатив для стимулювання створення об`єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив міністр з питань ЖКГ Олексій КУЧЕРЕНКО під час селекторної наради з регіонами.
За словами міністра, існує ініціатива створення інформаційно-інноваційних центрів на базі громадської організації «Спілка власників житла України», які виконуватимуть просвітницьку функцію.
За прогнозами О.КУЧЕРЕНКА, в Україні можна створити ОСББ в 50% житлового фонду. Міністр вважає ОСББ єдиним виходом для реформування сфери ЖКГ. При цьому, на його думку, для кожного будинку має бути створений окремий інвестиційний проект за кошти держави і мешканців будинку.
За його розрахунками, для капітального ремонту всього житлового фонду України (230 тис. будинків) необхідно 400-500 млрд. грн. (2 млн. грн. на один будинок).
За даними міністерства, торік в Україні було створено 1638 ОСББ, що на 62% більше, ніж у 2006 році. Першість у цьому процесі - за містами Бердянськ, Бердичів, Ніжин, Макіївка, Житомир і Миколаїв. 80-96-процентний темп зростання ОСББ зафіксований в Сумській, Закарпатській і Донецькій областях, а 2-12% - у Київській, Полтавській, Харківській, Черкаській областях і в Києві.
УНІАН
Идентификатор: 4127