Ряд депутатів пропонують надати можливість військовим з 20-річною вислугою отримувати компенсації замість житла

Ряд депутатів пропонують надати можливість військовим з 20-річною вислугою отримувати компенсації замість житла

Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань забезпечення житлом громадян.
Як повідомили УНІАН в інформаційному управлінні ВР, законопроектом (реєстр. №2193), внесеним народними депутатами Анатолієм ГРИЦЕНКОМ, Сергієм ГРИНЕВЕЦЬКИМ, Олександром КУЗЬМУКОМ та іншими, пропонується надати право військовослужбовцям, які мають вислугу на військовій службі 20 років і більше, та членам їх сімей за їх бажанням отримувати грошову компенсацію замість житлових приміщень для постійного проживання.
С.ГРИНЕВЕЦЬКИЙ, представляючи проект на засіданні Комітету, зазначив, що "його метою є створення додаткового механізму розв`язання житлової проблеми в Україні - запровадження грошової компенсації замість отримання належного житла".
За його словами, "це дасть можливість суттєво зменшити кількість військовослужбовців, які перебувають на обліку осіб і потребують поліпшення житлових умов, а також ефективно використовувати вже функціонуючий житловий фонд (шляхом закупівлі квартир на вторинному ринку), зменшить навантаження на житлово-будівничий комплекс, надасть можливість більш ефективно та економно використовувати земельні ділянки".
Представник Кабінету Міністрів повідомив, що "уряд підтримує прийняття законопроекту за умови цільового використання грошової компенсації для придбання житла".
Члени Комітету загалом підтримали проект. Водночас народні депутати погодилися із зауваженнями Головного науково-експертного управління щодо надання права користування податковими пільгами виключно у випадку цільового використання коштів компенсації для придбання житла.
УНІАН
Идентификатор: 4124