Противники забудови центру Києва на будмайданчику над Аскольдовою могилою прикували себе до крану на висоті 30 метрів

Противники забудови центру Києва на будмайданчику над Аскольдовою могилою прикували себе до крану на висоті 30 метрів

Сьогодні, 15 травня, активісти Громадянської ініціативи "Збережи старий Київ!" та Громадянської мережі `Опора` о 9.30 зайшли на майданчик скандального будівництва над Аскольдовою могилою і прикували себе до будівельного крану на висоті 30 метрів.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі ГМ “Опора”.
За словами авторів повідомлення, якщо учасників акції спробують зняти, вони спустяться на спеціальному альпіністському спорядженні на канатах і будуть продовжувати висіти в повітрі. Будівельники розгублені і не знають, як діяти в цій ситуації, додали в “Опорі”.
Крім того, на майданчик вже прибули представники МНС та міліція. Викликавши “швидку допомогу”, служби спостерігають за ситуацією та намагаються розпочати переговори з учасниками акції. Будівельні роботи продовжуються без використання крану, але їх інтенсивність значно зменшилася, йдеться у повідомленні.
Як підкреслюють в “Опорі”, цим заходом привертається увага громадськості до необхідності припинення та скасування висотного будівництва за адресою вул. Мазепи (Січневого повстання), 11а, прямо над Аскольдовою могилою.
“18-поверхова висотка – монстр, що порушить ландшафт схилів Дніпра, зруйнує вид на Києво-Печерську Лавру. Запланована забудова вражає своїми масштабами і завдасть Києву ще більшої шкоди ніж „монстр” на Грушевського, 9а.
Окрім того, будівництво багатоповерхівки з підземним паркінгом на схилі загрожує зсувом, в той час як безпосередньо внизу розташована Аскольдова могила та пам`ятник Андрію Первозванному...”, наголошується в повідомленні Громадянської мережі.
УНІАН
Идентификатор: 4123