Містобудівна рада відхилила проект зведення висотного готелю на Дніпровській набережній Києва

Містобудівна рада відхилила проект зведення висотного готелю на Дніпровській набережній Києва

Містобудівна рада відхилила передпроектні пропозиції будівництва 5-зірквого готелю зі спортивно-оздоровчим комплексом на Дніпровській набережній Києва.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації, зазначивши, що замовник будівництва – ПП «Олесь».
Готельний комплекс на 400 номерів запропоновано побудувати на ділянці площею 1,63 га, яку відведено замовнику під будівництво спортивно-оздоровчого комплексу. Враховуючи тенденції розвитку сусідніх територій, замовник вирішив доповнити спортивно-оздоровчий комплекс готельною функцією.
Проектом пропонується звести 42-поверхову будівлю готелю, у стилобаті якої розмістяться об`єкти інфраструктури обслуговування і спортивно-оздоровчий комплекс з басейном. Передбачено також створення паркінгу на 518 місць. Загальна площа комплексу - 81,5 тис. кв. м.
Члени містобудівної ради висловили думку про недоречність спорудження в зеленій зоні настільки масштабного об`єкта. Замовнику нагадали про необхідність здійснення громадського обговорення проекту й дотримання нормативних вимог щодо розміщення об`єктів в рекреаційних зонах. Окрім того, у проекті не враховані охоронні зони річки Дніпро.
Містобудівна рада відхилила запропонований проект готельного комплексу. Замовникові рекомендовано, якщо він має намір реалізовувати ідею будівництва готелю, підготувати містобудівне обґрунтування і пройти процедуру внесення змін у Генеральний план столиці, погодивши проект з відповідними службами. Також доведеться внести зміни у рішення Київради з відведення земельних ділянок. Рада рекомендувала врахувати зауваження експертів і оцінити доцільність зміни функціонального призначення об`єкта.
УНІАН
Идентификатор: 4125