У Києві в парку `Сирецький гай` фізична особа самовільно вирубала дерева та розпочала будівництво двох котеджів

У Києві в парку `Сирецький гай` фізична особа самовільно вирубала дерева та розпочала будівництво двох котеджів

У Києві в парку-пам`ятці садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Сирецький гай" фізична особа самовільно вирубала дерева й газони та розпочала будівництво двох котеджів.
Про це УНІАН повідомив голова Постійної комісії Київради з питань екологічної політики Анатолій КОВАЛЕНКО.
Він підкреслив, що в ході перевірки комунальним підприємством з утримання зелених насаджень Подільського району було встановлено, що знесення зелених насаджень та виконання земляних робіт відбувається за замовленням фізичної особи без будь-яких правовстановлюючих документів. За наданою йому фахівцами Зеленбуду інформацією, було зафіксовано факт самовільного знесення 37 дерев різних порід та 1865 м кв. газону на території «Сирецького гаю» з метою будівництва на цій території двох котеджів.
А.КОВАЛЕНКО зазначив, що незважаючи на викриття, на зазначеній самозахопленій території на момент перевірки будівельні роботи продовжувалися у прискореному темпі.
„Переконаний, що таке нахабство з боку фізичних осіб-забудовників стало можливим завдяки повній системній кризі управління міським господарством, що стало результатом дворічної „роботи” чинної міської влади. Даний факт показав повну відсутність дієвого контролю з боку міської виконавчої влади за ситуацією в місті,” - прокоментував голова екологічної комісії Київради.
А.КОВАЛЕНКО повідомив, що звернувся до Київської природоохоронної прокуратури з вимогою вжиття якнайшвидших заходів для припинення будівництва та покарання винних осіб, в тому числі притягнення їх до кримінальної відповідальності.
УНІАН
Идентификатор: 4119