Мінрегіонбуд ініціює створення в його структурі єдиної служби замовника будівництва житла

Мінрегіонбуд ініціює створення в його структурі єдиної служби замовника будівництва житла

Міністерство регіонального розвитку та будівництва ініціює створення в його структурі єдиної вертикально інтегрованої служби замовника будівництва, яке здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні заявив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро ІСАЄНКО в ході засідання Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування й житлово-комунального господарства та регіональної політики.
За даними міністерства, поточного року на будівництво й придбання житла передбачено бюджетні кошти у розмірі 2 млн. 758 тис. 335 грн., які розподілено по 24 бюджетних програмах й субвенціях між 19 головними розпорядниками коштів.
У міністерстві вважають, що такий підхід до використання коштів держбюджету призводить до розпорошення коштів між виконавцями бюджетних програм, неузгодженості головних розпорядників витрат, необхідності створення в кожному міністерстві й відомстві структурних підрозділів із питань будівництва.
Мінрегіонбуд пропонує формування єдиної вертикально інтегрованої системи замовника шляхом включення в схему фінансування Мінрегіонбуду всіх обласних (включаючи Київське й Севастопольське) управлінь капітального будівництва. Для координації їх діяльності пропонується створити госпрозрахункову юридичну особу з функціями замовника будівництва, підлеглу Мінрегіонбуду.
Формування єдиної системи житлового будівництва пропонується здійснити в два етапи: цього року передати Мінрегіонбуду бюджетні програми й субвенції з будівництва й придбання житла від міністерств і відомств, що не мають власної системи замовника будівництва, а в 2009 році – визначити міністерство головним розпорядником коштів за всіма бюджетними програмами й субвенціями з будівництва й придбання житла, державного пільгового кредитування й т.ін., передбачених у держбюджеті-2009.
УНІАН
Идентификатор: 4121