У Луганську на 33% зросли тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій

У Луганську на 33% зросли тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій

У Луганську на 33% зросли тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Луганської міської ради, в тарифи закладено 13 обов’язкових послуг, що надаються мешканцям будинків.
Згідно з рішенням міськвиконкому, усі будинки розподілено на 5 груп. З 15 травня жителі Луганська мають сплачувати такі суми за 1 кв. метр квартири: у будинках без інженерного обладнання – 71 коп. (раніше сплачували 54 коп.); у будинках з інженерним обладнанням, не обладнаних електроплитами та ліфтами – 1 грн. 10 коп. (85 коп.); у будинках з інженерним обладнанням, не обладнаних ліфтами, але обладнаних електроплитами – 1 грн. 11 коп. (86 коп.); у будинках з інженерним обладнанням, обладнаних ліфтами, але не обладнаних електроплитами – 1 грн. 55 коп. (1,13 грн.); у будинках з інженерним обладнанням, обладнаних ліфтами та електроплитами – 1 грн. 56 коп. (1,14 грн.).
Підвищення тарифів міськвиконком мотивує тим, що станом на 1 березня поточного року на 37% зросла мінімальна зарплата, на 25% підвищено ціни на електроенергію та інші складові собівартості послуг, в тому числі витратні матеріали.
УНІАН
Идентификатор: 4117