Донеччина сподівається отримати кредит на 370 млн. грн. під держгарантії для будівництва доріг до Євро-2012 – голова ОДА

Донеччина сподівається отримати кредит на 370 млн. грн. під держгарантії для будівництва доріг до Євро-2012 – голова ОДА

Донецька область сподівається отримати кредит на 370 млн. грн. під гарантії уряду для будівництва автодоріг до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив 7 травня на прес-конференції голова Донецької обласної державної адміністрації Володимир ЛОГВИНЕНКО.
"На сьогодні я маю у своєму розпорядженні інформацію, що 800 млн. грн. загалом в Україні є – це кредитні ресурси під гарантії уряду", - сказав він про фінансування будівництва доріг у рамках підготовки до проведення чемпіонату.
За словами голови ОДА, "розподілу поки що немає, але мінімальна потреба Донецької області з цієї суми – це добра половина, тобто 370 млн. грн.".
В.ЛОГВИНЕНКО пояснив, що ці кошти потрібні для будівництва об`їзних доріг різних напрямів.
За його словами, "вже є готова проектна документація, земельні відведення, все підготовлено, щоб нормально здійснювати дорожні будівельні роботи".
Кажучи про кошти для дорожнього будівництва на цей рік, він нагадав, що існує постанова Кабінету Міністрів від 20 квітня, яка розподіляє суми для фінансування об`єктів, зокрема і для Донецької області.
В.ЛОГВИНЕНКО наголосив, що Донецька область згідно з цією постановою має 30 млн. грн., з них 28 млн. грн. - для завершення будівництва об`їзної дороги навколо стадіону, який будується, і 2 млн. грн. - на проектні роботи майбутнього дорожнього будівництва.
УНІАН
Идентификатор: 4109