Черновецький заборонив передавати приміщення митців на Андріївському узвозі комерційним структурам - КМДА

Черновецький заборонив передавати приміщення митців на Андріївському узвозі комерційним структурам - КМДА

Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підписав розпорядження столичної міськдержадміністрації “Про заходи щодо захисту прав та інтересів митців, діячів культури і мистецтв на Андріївському узвозі”.
Як повідомили УНІАН в прес-службі КМДА, згідно з цим документом, відтепер заклади культури і мистецтв, що орендують приміщення на Андріївському узвозі, після закінчення терміну договору оренди мають переважне право на продовження оренди.
Крім того, цим розпорядженням Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ дав профільним управлінням доручення терміново з’ясувати, чи були дотримані права художників при укладанні, продовжені чи відмові укладання договорів оренди.
«Я обіцяю, що жоден художник не буде виселений з приміщення на Андріївському узвозі. Адже відповідно до нового розпорядження, Головне управління комунальної власності м. Києва не видаватиме свідоцтв про право власності на приміщення, що займають митці, іншим структурам», – сказав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.
Він запевнив, що це питання триматиме на особистому контролі.
Сьогодні під час виїзного засідання на Андріївський узвіз міський голова також повідомив, що столична влада має намір перетворити цю вулицю на комплексну пам’ятку архітектури.
«Андріївський узвіз – це аналогія французького Монмартру. Тому моя команда поставила собі за мету зробити цю легендарну вулицю комфортною для митців, які живуть та працюють на Узвозі, для киян і гостей столиці, що насолоджуються витворами мистецтва київських майстрів”, - сказав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.
В цьому напрямку, за його словами, передбачається розглянути всі можливості запобігти руйнуванню Узвозу автомобілями, відремонтувати дорогу та фасади будівель, відновити освітлення, облаштувати місця для торгівлі сувенірною продукцією та витворами мистецтва.
УНІАН
Идентификатор: 4106