Черновецький доручив прискорити будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу у Києві

Черновецький доручив прискорити будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу у Києві

Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ доручив прискорити зведення Подільсько-Воскресенського мостового переходу.
Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, таке доручення виконавці робіт отримали сьогодні під час відвідування Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИМ будівництва.
«Подільсько-Воскресенський мостовий перехід – наймасштабніший проект міста. Його почали зводити ще у 2003 році. Необхідно зробити все можливе, аби ввести його в дію якомога скоріше, адже його запуск забезпечить транспортним сполученням лівобережні райони міста, де мешкають близько 1,5 млн. киян, з правобережною частиною столиці», - наголосив Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.
Він додав, що введення в експлуатацію мостового переходу скоротить маршрут пересування з лівобережної частини столиці до центру міста на 7 км, а отже, зменшить час пересування з 1,5-2 годин до 25-30 хвилин.
“Щодобово річку Дніпро в обидва напрямки перетинає більше 300 тис. автомобілів. В години «пік» інтенсивність руху транспорту по мостах в 2,6 рази перевищує їх пропускну спроможність, особливо це стосується Московського мосту. Пропускна спроможність Подільсько-Воскресенського мостового переходу становитиме 60 тис. автомобілів на добу, а це значно покращить ситуацію на існуючих мостах через Дніпро», - зауважив мер.
Він повідомив, що такий мостовий перехід коштуватиме місту 5,06 млрд. грн., і додав, що з цих коштів вже освоєно 2,03 млрд. грн. А на 2008 рік, за словами міського голови, зі столичного бюджету виділено 885 млн. грн.
У грудні 2007 року було відкрито односторонній рух з вул. Набережно-Хрещатицької по мосту через Гавань та Набережно-Рибальській дорозі у бік житлового масиву Оболонь. Повноцінний двосторонній рух по мосту через Гавань буде відкрито у другому півріччі 2009 року, після завершення будівництва естакади вздовж вул. Набережно-Хрещатицька.
Першу чергу основного мостового переходу – від бульвару Перова до вул. Набережно-Хрещатицької із влаштуванням з’їзду та заїзду з мостового переходу на вул. Набережно-Хрещатицьку – буде введено в дію у 2010 році.
Повністю завершити будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу, з його автомобільною частиною та метрополітеном, планується в 2011 році. Найбільший міст Києва простягатиметься від бульвару Перова до вул. Межигірської, довжина його складатиме 7,04 км.
Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ зауважив, що Подільсько-Воскресенський мостовий перехід вирішить проблему транспортного сполучення правого та лівого берегів Дніпра, однак на цьому столична влада не зупиниться. У перспективі мер, за його словами, бачить реконструкцію мосту Патона, яку заплановано на 2010 рік, а також зведення ще двох мостів через річку Дніпро в рамках будівництва Великої кільцевої дороги.
УНІАН
Идентификатор: 4095