Влада Шевченківського району Києва обіцяє у травні забезпечити 14 сімей з аварійного будинку на вул. Жилянській житлом

Влада Шевченківського району Києва обіцяє у травні забезпечити 14 сімей з аварійного будинку на вул. Жилянській житлом

Шевченківська районна влада Києва обіцяє забезпечити 14 сімей з аварійного будинку по вулиці Жилянській, 120-Б новим власним житлом вже у середині травня ц.р.
Як повідомили УНІАН в прес-службі кандидата на посаду Київського міського голови Віктора ПИЛИПИШИНА, про це він заявив сьогодні на прес-конференції.
Згідно з наданою інформацією, 21 квітня був проведений тендер на закупівлю житла для мешканців аварійного будинку, і на сьогодні вже придбано 14 квартир.
«Ми забезпечимо мешканців Жилянської власним житлом. Впевнений, що ми сьогодні маємо унікальний прецедент, коли районна влада, спільно з мешканцями, не лише заблокувала незаконне будівництво на Жилянській, але й розпочала компенсувати постраждалим їхні втрати і надала нове житло”, - сказав В.ПИЛИПИШИН.
За його словами, скоро буде придбано ще 17 квартир, і таким чином всі мешканці будинку на вул. Жилянській зможуть переселитися з готелю, де вони тимчасово проживають, до власного помешкання.
Також В.ПИЛИПИШИН повідомив, що 11 дітей, які на момент аварії мешкали у будинку по вул. Жилянській, зможуть влітку за рахунок районної влади відпочити в оздоровчому санаторії, який оберуть батьки.
Прес-служба кандидата нагадує, що в серпні 2007 року, в результаті будівельних робіт, будинок по вулиці Жилянській, 120-Б опинився у аварійному стані. Голова Шевченківського району заявив про підтримку постраждалих мешканців будинку за вказаною адресою. З ініціативи В.ПИЛИПИШИНА район оплатив проживання цих киян у готелі. 3 квітня прокуратура Шевченківського району постановила приєднати будівельний майданчик до списку речових доказів у кримінальній справі по будівництву на вулиці Жилянській. 14 квітня В.ПИЛИПИШИН спільно з мешканцями Жилянської заблокував незаконне будівництво. У бюджеті Києва на 2008 р. було передбачено 25 млн. грн.. на житлове будівництво та придбання житла для постраждалих.
УНІАН
Идентификатор: 4086