На соціально-економічний розвиток регіонів цього року планується виділити 1,2 млрд. грн. - Мінрегіонбуд

На соціально-економічний розвиток регіонів цього року планується виділити 1,2 млрд. грн. - Мінрегіонбуд

На соціально-економічний розвиток регіонів України цього року передбачена субвенція з державного бюджету в розмірі 1 млрд. 180 млн. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Олексій ІЩЕНКО сьогодні в ході засідання колегії в Мінрегіонбуді.
За його словами, за пропозиціями регіонів цього року планується профінансувати будівництво 1068 об`єктів, із яких 488, - заклади освіти, 240 - об`єкти охорони здоров`я, 88 - культури, 27 - спорту, 122 - водопостачання, 48 - газифікації населених пунктів, 4 - з підготовки до Євро-2012, 12 - соціального захисту, 20 проектів спрямовані на покращення екологічної ситуації регіонів, 20 проектів – зі сфери планування територій.
О.ІЩЕНКО зазначив, що із загальної кількості запропонованих об`єктів 733 планується ввести в експлуатацію цього року.
За даними міністерства, найбільшу кількість об`єктів включено до списку Донецькою (127 - на суму 119 млн. 156 тис. грн.), Чернігівською (100 – на суму 30 млн. 156 тис. грн.), Дніпропетровською (88 – на суму 89 млн. 608 тис. грн.), Запорізькою (80 – на суму 48 млн. 550 тис. грн.), Львівською (62 – на суму 67 млн. 238 тис. грн.) областями.
Сконцентровано кошти на об`єктах Херсонської області – 1 об`єкт, Київської області – 10 об`єктів, Сумської області – 17 об`єктів.
Пріоритетним напрямком визначено фінансування освітніх установ за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток у Чернігівській, Донецькій, Волинській, Миколаївській та Львівській областях.
З метою вирішення питань водопостачання планується направити кошти в Запорізькій (24 об`єкти), Донецькій (30 об`єктів), Дніпропетровській (11 об`єктів), Львівській (8 об`єктів) і Закарпатській областях (7 об`єктів).
До переліку об`єктів також включено 48 об`єктів із газопостачання в 14 регіонах (Крим, Севастополь, Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Одеська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області). У Київській, Донецькій і Луганській областях передбачається фінансування об`єктів із підготовки до Євро-2012. На планування територій планується виділити кошти в Дніпропетровській та Запорізькій областях.
Водночас О.ІЩЕНКО зазначив, що минулого року регіонами було освоєно 96,7% коштів, передбачених держбюджетом як субвенція на соціально-економічний розвиток і розвиток інфраструктури.
За даними на 1 січня ц.р., було введено в експлуатацію 353 об`єкти (55,8% від запланованого). У першому кварталі ц.р. планувалося здати в експлуатацію 111 об`єктів.
Він також звернув увагу на проблемні моменти в плані підготовки регіонами об`єктів для фінансування з держбюджету. Зокрема, минулого року ряд об`єктів не мав затвердженої містобудівної документації, що призвело до зменшення фінансування.
Крім того, перший заступник міністра підкреслив, що ті регіони, які недоосвоїли кошти минулого року, ризикують не одержати їх у поточному. Він звернувся до представників регіонів із проханням ще раз переглянути список поданих ними об`єктів і надати пояснення щодо кожного з них.
О.ІЩЕНКО пообіцяв, що Мінрегіонбуд спільно з Мінфіном і контролюючими органами перевірятиме освоєння регіонами коштів цього року, а Державна архітектурно-будівна інспекція стежитиме за ходом будівельних робіт.
УНІАН
Идентификатор: 4085