«Укравтодор» до 2011 року завершить реконструкцію дороги Київ-Чоп

«Укравтодор» до 2011 року завершить реконструкцію дороги Київ-Чоп

Голова «Укравтодору» Петро КРАВЧУК сьогодні підписав останні п`ять контрактів в рамках третього, останнього етапу реконструкції автомагістралі Київ-Чоп, згідно з яким завершення робіт планується впродовж 30 місяців (2,5 роки) – до 2011 року.
Як передає кореспондент УНІАН, він сказав: «Сподіваюся, що не пізніше, ніж через 30 місяців, як це передбачено контрактами, ми одержимо сучасну магістраль на ділянці від Рівного до Житомира».
Третій етап робіт охоплює ділянку дороги Київ-Чоп від м. Броди (Львівська область) до Житомира протяжністю 313 км, він розподілений на шість контрактів.
За першим контрактом, в рамках якого будується ділянка від м. Буськ до Рівного завдовжки 93 км, роботи почалися ще минулого року.
Сьогодні підписана угода про виконання підрядних робіт за п`ятьма контрактами, що залишилися, на ділянці від Рівного до Житомира завдовжки близько 200 км. Вартість будівельно-ремонтних робіт на ділянці становить близько 283 млн. євро.
Зокрема, за словами П.КРАВЧУКА, контракт №2 на обхідній ділянці м. Рівне виграло спільне азербайджано-німецьке підприємство «Азеркоп», контракт №3 (від Рівного до м. Корець) віддано турецькій фірмі «Онур», контракт №4 (Корець – Новоград-Волинський) надано українській фірмі «Південьзахідшляхбуд».
«Українське підприємство вперше братиме участь в оновленні дороги», - зазначив П.КРАВЧУК.
Контракт №5 (Новоград-Волинський - до 182-го км дороги) надано македонській фірмі «Граніт».
Останній контракт – до Житомира – турецькій фірмі «Гюльсан».
Вартість робіт на ділянці становить близько 283 млн. євро. Технічний нагляд за останніми п`ятьма контрактами здійснюватимуть французька фірма «БІСЕОМ» і англійська фірма «Хайдер».
«Передбачені тендерами проектні рішення дають можливість одержати дорогу дуже високого, сучасного європейського рівня. Це важливо для України, оскільки дорога Київ-Чоп увійшла до переліку головних автодоріг, якими здійснюватиметься рух туристів під час проведення Євро-2012», - сказав керівник «Укравтодору».
Він також повідомив, що роботи на 2-й ділянці дороги Київ-Чоп завершаться вже в липні 2008 р.
Нагадаємо, «Укравтодор» будує трасу Київ-Чоп за кошти ЄБРР з 2000 року.
Автомобільна дорога М-06 Київ – Чоп на ділянці від Чопа до Львова є частиною 5-го Пан`європейського транспортного коридору, на ділянці від Львова до Києва – 3-го Пан`європейського транспортного коридору.
Кошти перших двох кредитів Європейського банку реконструкції та розвитку за проектами “Відновлення автомагістралі М06 (Київ-Чоп) і реформа фінансування сектора автодоріг”, а також „Ремонт автомобільної дороги Київ-Чоп” в цілому становило 175 млн. євро.
У грудні 2006 року «Укравтодор» і ЄБРР підписали кредитну угоду про надання ще 200 млн. євро для завершення ремонту автодороги Київ-Чоп (3-й етап). У рамках проекту фінансуватиметься ремонт останньої ділянки завдовжки 427 кілометрів автодороги M06.
30 червня 2007 року відбулася церемонія підписання першої фінансової угоди між Україною і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) і Проектної угоди між ЄІБ і "Укравтодором" про надання кредиту в 200 млн. євро на реалізацію проекту європейських доріг України.
УНІАН
Идентификатор: 4082