У КМДА заявляють про дієвість програми молодіжного житлового кредитування у столиці

У КМДА заявляють про дієвість програми молодіжного житлового кредитування у столиці

Впроваджена столичною владою програма молодіжного житлового кредитування дозволить у найближчі роки повністю забезпечити житлом молодь, і, в першу чергу – її пільгові категорії, заявляє депутат Київради, начальник Головного управління у справах сім`ї та молоді КМДА Сергій БЕРЕЗЕНКО.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Блоку Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, за його словами, «у рамках програми у спальних районах Києва будуються будинки за кошти міського бюджету та кошти позичальників молодіжного кредиту. Перевага цієї програми полягає у тому, що житло не купується містом за ринковими цінами, а будується містом і здається за кредитною програмою за ціною забудовника. Окрім цього позичальник платить за користування кредитом лише 3%. Таким чином, програма молодіжного житлового кредитування дозволить у найближчі роки повністю забезпечити житлом молодь».
«Окрім цього, у 2006 році київська влада провела капітальну інвентаризацію списків. Тоді було знято з черги близько 18 000 черговиків через те, що хтось вже придбав квартиру в кредит, хтось не зміг пред`явити необхідну документацію і тому подібне. Тому, в першу чергу, ми забезпечуємо тих, хто потребує житла більше за усіх, а також пільгові категорії громадян», - наголосив начальник Головного управління у справах сім`ї та молоді.
УНІАН
Идентификатор: 4081