Мінрегіонбуд у найближчі два тижні розробить правила проведення держекспертизи проектів будівництва

Мінрегіонбуд у найближчі два тижні розробить правила проведення держекспертизи проектів будівництва

Міністерство регіонального розвитку і будівництва України в найближчі два тижні розробить правила проведення комплексної державної експертизи інвестиційних програм і проектів будівництва.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі міністерства.
Міністр регіонального розвитку і будівництва Василь КУЙБІДА на нараді з керівниками філіалів державного підприємства «Укрдержбудекспертиза» наголосив, що нарікання на якість проведення держекспертизи, які існують на даний час, небезпідставні.
«Наші зусилля мають бути направлені на викорінення порушень і помилок при здійсненні державної експертизи проектів будівництва. Нам потрібно створити такі служби, які б були здатні у можливо обмежені терміни на високому професійному рівні проводити комплексну державну експертизу», - сказав В.КУЙБІДА.
За даними міністерства, державне підприємство «Укрдержбудекспертиза» стало правонаступником «Укрінвестекспертизи». ДП підпорядковується Міністерству регіонального розвитку і будівництва.
Реформування органів проведення державної експертизи здійснюється на підставі Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України «Про здійснення державного архітектурно-будівельного контролю і сприяння інвестиційної діяльності в будівництві» і постанови Кабміну «Про порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва і проведення їх державної експертизи», які набули чинності з 1 січня 2008 року.
На сьогодні в регіонах створено 29 філіалів підприємства, у 24 з яких призначені керівники. Найближчим часом планується призначення решти керівників філіалів ДП.
В.КУЙБІДА зазначив, що у перехідній період проекти будівництва, які приймалися на експертизу «Укрінвестекспертизою», мають бути завершені розглядом «Укрдержбудекспертизою» без затягування термінів.
УНІАН
Идентификатор: 4075