Єврокомісія вивчить на відповідність законодавству ЄС держдопомогу угорській Dunaferr

Єврокомісія вивчить на відповідність законодавству ЄС держдопомогу угорській Dunaferr

Єврокомісія вивчить на відповідність законодавству Євросоюзу державну допомогу надану в грудні 2006 року угорській металургійній компанії Dunaferr, що є частиною українсько-швейцарської групи “Донбас/Дуферко”.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, відповідне рішення було ухвалено сьогодні.
“Комісія сприяє інвестиційним проектам, які створюють нові робочі місця в регіонах ЄС, що отримують субсидії. Водночас, враховуючи надлишок виробничих потужностей в металургійній промисловості в усьому світі, правила ЄС з надання державної допомоги забороняють субсидії в металургійну промисловість”, - заявила з цього приводу комісар ЄС з питань конкуренції Неелі КРУС.
Влада Угорщини повідомила Єврокомісію про надання у грудні 2006 року інвестиційну допомогу компанії Dunaferr на суму 37,4млн. євро.
Комісія висловила сумнів в тому, що надання допомоги у вигляді податкових стимулів відповідає Мультисекторному рамковому положенню про надання регіональної допомоги для великих інвестиційних проектів від 2002 року.
Влада Угорщини заявила, що допомога стосувалася виключно продукції, що не відноситься до металургійної. Розслідування Єврокомісії, в першу чергу, фокусуватиметься на класифікації окремих видів продукції.
УНІАН
Идентификатор: 4062