Державна архітектурно-будівельна інспекція виступає з ініціативою створення будівельної міліції

Державна архітектурно-будівельна інспекція виступає з ініціативою створення будівельної міліції

Державна архітектурно-будівельна інспекція виступає з ініціативою створення будівельної міліції, яка займеться виявленням і припиненням порушень законодавства у сфері будівництва. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції заявив начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції Олександр БОНДАРЕНКО.
За його словами, зараз створюється робоча група з розробки законопроекту про організацію будівельної міліції. «Сподіваємося, що вже через 4 місяці проект відповідного закону буде готовий. Швидше за все, будівельна міліція організаційно увійде до складу архітектурно-будівельної інспекції», - уточнив О.БОНДАРЕНКО.
На його думку, необхідність створення будівельної міліції обумовлена недосконалістю існуючої процедури притягнення до відповідальності порушників законодавства у сфері будівництва. «У нас сьогодні немає відпрацьованої процедури зупинки і знесення незаконно побудованих об`єктів, оскільки для ухвалення рішення про припинення будівництво необхідно скласти акт про виявлені порушення у присутності представника забудовника, при цьому відповідальність за ухилення від цієї процедури і невиконання розпоряджень будівельної інспекції дуже невелика – штраф становить всього 180 грн.», - сказав О.БОНДАРЕНКО і зазначив: «Для більш ефективної боротьби з порушниками ми маємо створити будівельну міліцію».
УНІАН
Идентификатор: 4064