Архітектурно-будівельна інспекція в першому кварталі видала 85 ліцензій на здійснення будівельної діяльності

Архітектурно-будівельна інспекція в першому кварталі видала 85 ліцензій на здійснення будівельної діяльності

Державна архітектурно-будівельна інспекція за перший квартал цього року видала 85 ліцензій на здійснення окремих видів будівельної діяльності.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції Олександр БОНДАРЕНКО.
За його словами, якщо минулого року Мінрегіонбуд видавав до 300 ліцензій за тиждень, а всього за рік було видано більш як 8 тис. ліцензій, то з початку цього року кількість видаваних ліцензій значно зменшилася. “Така ситуація пояснюється тим, що з початку року більш серйозно ведеться робота з компаніями, що претендують на отримання ліцензії, наші експерти виїжджають на місця, де перевіряють відповідність компанії нормативним вимогам”, - зазначив О.БОНДАРЕНКО.
Разом з тим, за його словами, архітектурно-будівельна інспекція працює над оптимізацією процедури видачі дозволів на здійснення будівельної діяльності. Зокрема, планується ввести норму, що дозволяє проводити підготовчі роботи на будівельній ділянці до отримання всієї дозвільної документацію. “В результаті забудовник зможе приступати до підготовчих робіт на будмайданчику, ще не маючи дозволу на здійснення будівельних робіт, що значно прискорить процес будівництва”, - зазначив О.БОНДАРЕНКО.
УНІАН
Идентификатор: 4066