Архітектурно-будівельна інспекція стурбована низьким відсотком здачі в експлуатацію готового до заселення житла

Архітектурно-будівельна інспекція стурбована низьким відсотком здачі в експлуатацію готового до заселення житла

Державна архітектурно-будівельна інспекція стурбована низьким відсотком здачі в експлуатацію житла, готового до заселення.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції заявив начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції Олександр БОНДАРЕНКО.
За його словами, сьогодні лише 5% житлових будинків здаються забудовником з високим ступенем опорядження і готовими до заселення. «У більшості будинків опоряджувальні роботи мінімальні або відсутні взагалі - немає підлогового покриття, сантехніки, в деяких будинках не працюють ліфти, перебої в електропостачанні. В результаті, ремонти в квартирах затягуються на довгий час, деякі будинки, здані в експлуатацію, по два роки стоять незаселені», - зазначив О.БОНДАРЕНКО.
При цьому, на його думку, основна проблема полягає в тому, що ремонти в квартирах ведуться неліцензованими організаціями без нагляду відповідних структур. «Ми виявляємо масу порушень щодо перевантаження електромереж, внесення несанкціонованих змін у планування квартир. Всі знають, як здійснюються розрахунки за ремонти квартир - податки з цих грошей не платяться», - додав О.БОНДАРЕНКО.
Він переконаний, що житло в експлуатацію має здаватися в такому стані, щоб у квартирах залишалися лише декоративно-оздоблювальні роботи.
УНІАН
Идентификатор: 4065