Пилипишин має намір припинити хаотичну забудову столиці

Пилипишин має намір припинити хаотичну забудову столиці

Голова Шевченківського району та кандидат на посаду мера Києва Віктор ПИЛИПИШИН має намір припинити хаотичну забудову столиці.
Як зазначається в повідомленні прес-служби В.ПИЛИПИШИНА, текст якого передано УНІАН, 14 квітня голова району разом з постраждалими мешканцями заблокували будівництво по вулиці Жилянська, 118, яке стало причиною руйнації житлового будинку і загрожувало пошкодити сусідні житлові споруди. На сьогодні вхід на будівельний майданчик залитий бетоном і перебуває під охороною Шевченківської райадміністрації, як “речовий доказ в кримінальній справі щодо незаконного будівництва”.
За словами В.ПИЛИПИШИНА, припинення цього будівництва – це не локальна перемога: «Ми зупинили будівництво на Жилянській, на черзі інші незаконні забудови».
Як зазначив при цьому діючий голова одного з районів столиці, кияни довели, що вони здатні впливати на долю рідного міста і змусили владу поважати їхні інтереси.
“За принципом Жилянської я буду домагатися припинення будівництва і в інших «гарячих точках» столиці, яких сьогодні вистачає. Перший крок у цьому напрямку – ініціювання серйозної розмови серед столичних політиків та громадських діячів щодо проблем забудови Києва. Сподіваюся головні кандидати на посаду мера, які ігнорують мій заклик до відкритих дебатів, нарешті долучаться до такої дискусії та озвучать свої ідеї щодо припинення хаотичної забудови міста», - заявив В.ПИЛИПИШИН.
Прес-служба кандидата нагадує, що в серпні 2007 року, в результаті будівельних робіт, будинок по вулиці Жилянській, 120-Б опинився у аварійному стані. Голова Шевченківського району заявив про підтримку постраждалих мешканців будинку за вказаною адресою. З ініціативи В.ПИЛИПИШИНА район оплатив проживання цих киян у готелі. Згідно з рішенням суду від 5 грудня минулого року по справі за позовом комунального підприємства «Керуюча дирекція», забудовник - ЗАТ «Концерн ЕССЕ» повинен був компенсувати районній владі понад 2,5 млн. грн., але фірма відмовилась. Після численних звернень В.ПИЛИПИШИНА до різних інстанцій, приписом Міністерства регіонального розвитку та будівництва забудова по вулиці Жилянській, 118 мала бути призупинена 18 березня 2008 р., але забудовник проігнорував ці вимоги. 3 квітня прокуратура Шевченківського району постановила приєднати будівельний майданчик до переліку речових доказів у кримінальній справі по будівництву на вулиці Жилянській.
УНІАН
Идентификатор: 4050