Для припливу кадрів у будівельну галузь потрібно підвищити зарплату та престиж професії – Мінрегіонбуд

Для припливу кадрів у будівельну галузь потрібно підвищити зарплату та престиж професії – Мінрегіонбуд

Для припливу кваліфікованих кадрів у будівельну галузь потрібно збільшити заробітну плату та підвищити престижність професії будівника.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні заявив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій БЕРКУТА під час наради щодо забезпеченості кваліфікованими кадрами будівельного виробництва.
За його словами, на сьогодні статистика не визначає потреби в кадрах в кожному регіоні України.
За даними заступника міністра, на кінець 1991 року в будівельній галузі країни працювали 1,3 млн. фахівців (з галуззю будматеріалів – 2 млн. осіб.), 1993 року цей показник скоротився до 665 тис. осіб, а з 1994 року кількість працівників збільшується на 16-17 тис. щороку. Торік у будівельній галузі працювали 670-680 тис. осіб і 60 тис. фахівців інжинірингової сфери.
Якщо зіставити цю цифру з обсягами будівельно-монтажних робіт в Україні, зростання яких становить до 17% на рік, то збільшення кількості кадрів у будівництві зростає всього на 2-3% щороку, пояснив А.БЕРКУТА. Тому він висловив сумніви, що наявна кількість фахівців зможе задовольнити потреби галузі, особливо беручи до уваги участь інвесторів і забудовників у підготовці країни до «Євро-2012».
Він наголосив, що в класифікаторі професій налічується 281 будівельна професія, з них 44 - керівники і 218 - будівельники. Водночас маючи можливість навчати близько 58 тис. кваліфікованих працівників профтехучилища щороку випускають близько 34 тис. (з них 18 тис. – кухарі, офіціанти, перукарі, продавці).
Крім того, за словами заступника міністра, 28 вітчизняних будівельних вищих навчальних закладів не готують такі запитані професії як кошторисники та реставратори.
Щоб підвищити престиж професії будівельника, міністерство розглядає можливість здійснення моніторингу для визначення потреб у фахівцях, запровадження державної фінансової підтримки навчальних закладів, що мають високий рейтинг працевлаштування своїх випускників за фахом, впровадження податкових пільг для працедавців у сфері будівництва, які мають понад 70% сертифікованих працівників і працівників, які щоп`ять років підвищують свою кваліфікацію, відновлення роботи гуртожитків для будівельників, встановлення на законодавчому рівні механізмів державної підтримки для отримання доступного житла молодими фахівцями будівельної галузі.
УНІАН
Идентификатор: 4037