Дефіцит фахівців у проектних організаціях України становить 12 тис. осіб - експерт

Дефіцит фахівців у проектних організаціях України становить 12 тис. осіб - експерт

Дефіцит фахівців у проектних організаціях України становить 12 тис. осіб.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні заявив голова Асоціації проектних організацій України Павло АНТОНЮК під час наради щодо забезпеченості кваліфікованими кадрами будівельного виробництва.
За його словами, особливо бракує у проектних організаціях конструкторів, архітекторів, електриків, фахівців з телефонізації та комп`ютеризації, а також з пожежогасіння.
За даними голови асоціації, нині середній вік проектувальника в Україні становить 57-60 років.
П.АНТОНЮК назвав дві основні причини дефіциту кадрів серед проектувальників: низька заробітна плата, а також те, що близько 40% молодих фахівців через два-три роки змінюють свій профіль.
Він зазначив, що через недостатній ступінь підготовки у ВНЗ студент повинен працювати в організації близько 3-7 років для того, щоб стати спроможним діяти самостійно.
За його словами, проектна організація повинна мати щорічний обсяг робіт у розмірі 30 млн. грн., щоб забезпечити рівень заробітної плати 5-6 тис. грн.
П.АНТОНЮК вважає, що вирішенням кадрових проблем для проектних організацій може бути запровадження вищими навчальними закладами спеціалізації інженера-будівельника, а також поступове підвищення престижності професії проектувальника.
УНІАН
Идентификатор: 4038