197 земельних ділянок у Києві перебувають на етапі відводу під культові споруди - КМДА

197 земельних ділянок у Києві перебувають на етапі відводу під культові споруди - КМДА

197 земельних ділянок у Києві перебувають на етапі відводу під культові споруди.
Як передає коресподент УНІАН, про це повідомив заступник начальника Головного управління земельних ресурсів м. Києва Юрій МОСЕЙЧУК під час наради з питання затвердження Схеми розміщення культових споруд у Києві 10 квітня.
Він також додав, що, крім того, 89 земельних ділянок уже відведені під культові споруди і мають правоустановчі документи.
“Мета прийняття Схеми розміщення культових споруд в м. Києві полягає у тому, щоб забезпечити релігійні потреби у культових спорудах громадян, які проживають у Києві, з урахуванням збільшення чи зміни цих потреб як мінімум на 20 років наперед, - зауважив на нараді заступник голови Київської міської державної адміністрації Сергій РУДИК. – Раніше, де вдавалося представнику конкретної конфесії видати земельну ділянку під будівництво культової споруди – там вона і будується, не враховуючи ситуації, чи там є відповідна кількість мешканців, які будуть відвідувати цю церкву і в будні, і на великі свята, чи вона буде простоювати”.
На нараді йшлося, що схема розроблялася з 2005 року. Вона не визначає стовідсотково конкретну ділянка, а лише мікрорайон, де буде збудовано культову споруду. Під час складання схеми враховувалися опитування і дані КМДА, Головного управління національностей та релігії, самих конфесій, які надали інформацію, скільки у них у конкретному районі міста проживає віруючих, скільки з них відвідує конкретні храми. Схема пройшла обговорення на Раді церков і була погоджена.
“Це найбільш прозорий проект документа, який був підготовлений у стінах Київради в цій сфері”, - наголосив С.РУДИК.
Заступник мера також додав, що до сьогодні існувала наступна ситуація: якщо Київрада підтримує УПЦ Київського патріархату, то усі 4 роки (каденції міської ради) відводиться земля Київському патріархату, якщо підтримує УПЦ Московського патріархату, то виділяються площі Московському патріархату, а в Києві проживають люди різних конфесій, і влада мусить планувати будівництво таких культових споруд, які у перспективі можуть забезпечити релігійні потреби усіх киян.
“Кожен рік - нова мода на будівництво. Сьогодні у моді житло, бо має найбільший прибуток. Завтра будуть будуватися паркінги, тому що місто переповнене машинами. Може статися, що ми житимемо у місті, наповненому офісно-розважальними центрами, житлом, підземними паркінгами, і в людини не буде місця, куди б вона прийшла поговорити про свою душу, а не про якісь земні чи матеріальні цінності”, - зауважив С.РУДИК.
УНІАН
Идентификатор: 4036