У Києві розпочало роботу журі Конкурсу з визначення кращого проекту реконструкції НСК «Олімпійський»

У Києві розпочало роботу журі Конкурсу з визначення кращого проекту реконструкції НСК «Олімпійський»

У Києві розпочало роботу журі Конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції щодо реконструкції Національного спортивного комплексу «Олімпійський».
Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту, протягом 9 та 10 квітня учасники конкурсу представлять 15 проектних пропозицій, що надійшли на конкурс і відповідають його вимогам.
За словами заступника головного державного інспектора України з пожежного нагляду Олексія ЄВСЕЄНКА, серед них – багато оригінальних рішень.
«З професійної точки зору мене більше зацікавили ті проекти, які не передбачають повного демонтажу стадіону», – зазначив він.
Також О.ЄВСЕЄНКО відзначив високий рівень українських проектантів:
«Українські проектні пропозиції нічим не поступаються роботам закордонних колег, тому на нас очікують непрості дебати, тому що вибрати найкращого буде складно», – сказав заступник головного державного інспектора.
Водночас він висловив упевненість у вчасному будівництві нового стадіону. «Рівень професіоналізму учасників гарантує вчасне зведення відповідного проекту, тому ті люди, котрі не вірили і говорили про можливість втрати Україною та Польщею права на проведення Євро-2012 є не скептиками, а ворогами нашої країни», – вважає О.ЄВСЕЄНКО.
Крім того, за повідомленням прес-служби Мінсім`ї, у «Будинку футболу» відкрилася експозиція ескізів та макетів проектних конкурсних пропозицій щодо реконструкції НСК «Олімпійський».
За словами архітектора, члена журі Конкурсу з визначення кращого проекту реконструкції НСК Сергія ЮНОВА, демонстрація макетів не входила до вимог Конкурсу, тому не є обов`язковою, однак наявність макетів допомагає експертам швидше зорієнтуватися, а також є показником професійності та підготовленості компаній-конкурсантів.
«Проектних пропозицій дуже багато, навіть очі розбігаються. Але, після попереднього ознайомлення, я впевнений, що реальними претендентами є не більше чотирьох компаній, серед яких як вітчизняні, так і іноземні», – сказав С.ЮНОВ.
Водночас міністр України у справах сім`ї, молоді та спорту, голова журі Конкурсу Юрій ПАВЛЕНКО наголосив, що не допустить лобіювання чиїхось інтересів, окрім інтересів держави та стадіону «Олімпійський».
Як повідомляв УНІАН, 7 квітня Міністерство у справах сім`ї, молоді та спорту України закінчило прийом заявок на участь у конкурсі з визначення найкращого проекту реконструкції НСК «Олімпійський». Загалом на конкурс подано 19 проектів вітчизняних і закордонних компаній, серед яких компанії з Австрії, Великої Британії, Китаю, Німеччини й Тайваню.
УНІАН
Идентификатор: 4021