Мінсім`ї закінчило прийом заявок на визначення найкращого проекту реконструкції НСК «Олімпійський»

Мінсім`ї закінчило прийом заявок на визначення найкращого проекту реконструкції НСК «Олімпійський»

Міністерство у справах сім`ї, молоді та спорту України закінчило прийом заявок на участь у конкурсі з визначення найкращого проекту реконструкції НСК «Олімпійський».
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив міністр у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО.
За його словами, вчора було закінчено прийом заявок на участь у конкурсі, остання заявка надійшла до міністерства о 21.30.
Він повідомив, що загалом на конкурс було подано 19 проектів вітчизняних і закордонних компаній, серед яких компанії з Австрії, Великої Британії, Китаю, Німеччини й Тайваню.
Ю.ПАВЛЕНКО зазначив, що сьогодні на розкритті пропозицій конкурсна комісія відхилила 4 пропозиції, які не відповідають вимогам конкурсу, решта 15 проектів розглядатимуться 9 і 10 квітня.
За даними міністра, відбір конкурсних пропозицій здійснюватиме конкурсна комісія у складі 35 осіб за трьома основними параметрами: економія бюджетних коштів, проектна частина та відомості про проектувальника і підрядника.
Серйозну увагу буде приділено таким аспектам як відповідність проектів вимогам УЄФА, реальність виконання у встановлені терміни, мінімальні витрати на досягнення результатів з мінімальним обсягом робіт тощо.
«Попередній розгляд проектів свідчить, що рівною мірою цікаві проекти, які передбачають і повний демонтаж, і частковий демонтаж з реконструкцією НСК «Олімпійський», - додав міністр.
Як повідомляв УНІАН, 11 березня Ю.ПАВЛЕНКО оприлюднив умови проведення конкурсу з визначення найкращої проектної пропозиції щодо реконструкції Національного спортивного комплексу «Олімпійський».
Міністр заявив, що українська влада в усьому процесі підготовки до Євро-2012 дотримується принципів прозорості та відкритості, тому проект, в який буде інвестовано чималі державні кошти, потрібно обрати на конкурентних принципах, на відкритому конкурсі. Саме тому Кабінет Міністрів України прийняв рішення про проведення архітектурного конкурсу з визначення найкращої пропозиції щодо реконструкції НСК «Олімпійський».
Ю.ПАВЛЕНКО повідомив, що порядок проведення конкурсу та вимоги до учасників і проекту розробляли фахівці Міністерства у справах сім`ї, молоді та спорту спільно з усіма зацікавленими установами та організаціями. Головними критеріями проекту було визначено відповідність вимогам безпеки УЄФА і можливість реалізувати проект у встановлені терміни.
УНІАН
Идентификатор: 4017