В Україні середня ставка за іпотечними кредитами в першому кварталі зросла до 13,27% - експерт

В Україні середня ставка за іпотечними кредитами в першому кварталі зросла до 13,27% - експерт

Середня процентна ставка за іпотечними кредитами в першому кварталі поточного року зросла в Україні на 2,4% - до 13,27%.
Про це кореспонденту УНІАН повідомила виконавчий директор компанії «КредитСвіт» Любов СЛОБОДЕНЮК.
За даними компанії, розмір мінімальної процентної ставки за іпотекою за перший квартал зріс на 5,7% - до 12,58% у березні. Мінімальна процентна ставка в січні ц.р. становила 11,9%, у лютому – 12,1%.
При цьому, розмір максимальної процентної ставки в січні ц.р. становив 14,72%, у лютому – 14,89%, у березні – 15,07%. Зростання максимальної іпотечної ставки за квартал становило 2,37%.
“Іпотечний фінансовий індикатор”, розроблений компанією, дає можливість відстежити динаміку поведінки ефективної процентної ставки стандартного іпотечного кредиту, а саме, кредиту на придбання нерухомості строком на 15 років з першим внеском 30% у доларах.
При розрахунку індикатора компанія використовувала дані про процентні ставки іпотечного кредитування 20 українських банків, серед яких, - «OTP», «Альфа Банк", "UniCreditBank», «Міжнародний іпотечний банк”, «Надра”, «Правекс”, «Перший Український Міжнародний банк”, «Райффайзен банк Аваль”, «ТАС-Комерцбанк”, “Укргазбанк”, «Укрсиббанк”, «Укрсоцбанк”, «Universal», “Erste», «SEB», «Електрон банк”, «ВТБ», «Кредитпромбанк», «ВаБанк», «Форум».
Індикатор розроблений на основі методології розрахунку ефективної процентної ставки за іпотечними кредитами Європейської іпотечної федерації.
Довідка УНІАН. Фінансово-консультаційна компанія «КредитСвіт» надає послуги професійного підбору і оформлення фінансових продуктів для фізичних і юридичних осіб України. Компанія працює з 20 українськими банками.
Мета компанії - моніторинг фінансового ринку і надання кінцевому споживачеві реальної картини кредитних пропозицій з подальшим оформленням фінансового продукту на безоплатній основі.
УНІАН
Идентификатор: 4010