У Чернігові черга на пільгове житло скоротилася на 21%

У Чернігові черга на пільгове житло скоротилася на 21%

У Чернігові кількість громадян пільгових категорій, що чекають виділення належного їм за законом житла, минулого року скоротилась на 21 відсоток.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник відділу квартирного обліку Чернігівської міської ради Георгій РЕКРУТЧЕНКО.
Минулого року відділ квартирного обліку провів перевірку людей, що стоять у міській черзі. З квартирного обліку в Чернігові знято 1766 сімей, які покращили свої житлові умови або виїхали з міста. У 2007 році взято на облік – 354 осіб. Це переважно родини учасників збройних конфліктів, молоді та багатодітні сім’ї, потерпілі від наслідків аварії на ЧАЕС, молоді спеціалісти.
Загальна черга на житло існує в Чернігові з 1975 року. Станом на 1 січня в ній перебувало 6715 громадян. Крім того, за першочерговим списком квартири чекають 2190 сімей, за позачерговим – 1571.
Як зауважив Г.РЕКРУТЧЕНКО, існують кілька державних програм, що покликані поліпшити стан реалізації конституційного права людини на житло. Але не завжди ці програми фінансуються належним чином. Тож одним з ефективних шляхів зменшення хоча б загальної черги він вважає надання пільгових і, навіть, безвідсоткових кредитів на придбання житла.
УНІАН
Идентификатор: 3996