Містобудівна рада Києва схвалила детальний план території промзони «Корчувате»

Містобудівна рада Києва схвалила детальний план території промзони «Корчувате»

Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила детальний план території (ДПТ) промислової зони «Корчувате» в Голосіївському районі столиці.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалено сьогодні в ході засідання Містобудівної ради.
Проект розроблено КО «Центр містобудування, архітектури та дизайну міського середовища» на замовлення Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища.
За словами головного архітектора проекту Алли ЛОГВИНЕНКО, проект передбачає забудову двох мікрорайонів, із офісними будівлями, багатофункціональними комплексами, готелями, виставковим центром, а також школою, лікарнею та дитячими садками. Зону громадської забудови планується розташувати уздовж Столичного шосе.
Передбачається, що площа житлової забудови, зокрема середньо- і багатоповерхової, становитиме 23,9 га (на 5028 квартир), громадської забудови - 32 га. Середня висотність забудови становитиме 17 поверхів. Також планується залишити існуючу зелену зону площею 33,87 га.
Перший мікрорайон розраховано на проживання 10 тис. осіб, другий - на 4,7 тис. осіб.
Орієнтовна вартість будівництва становитиме 7,7 млрд. грн., зокрема житла - 4 млрд. грн.
А.ЛОГВИНЕНКО зазначила, що територія площею 120 га відноситься до промислової й складської зони, там розташовані цегляний, цементний і керамзитовий заводи й частково - багатоповерхова забудова. З ділянкою граничить ландшафтний парк «Лиса гора».
У ході обговорення проекту начальник «Київдержекспертизи» Анатолій КАРМІНСЬКИЙ зазначив, що генпланом на цій території передбачається громадська, а не житлова забудова. При цьому невідомо, куди переносити 34 промислові підприємства, що знаходяться на ділянці. Крім того, на території відведено 51 ділянку, половина з яких - у приватній власності.
За відомостями А.КАРМІНСЬКОГО, в 1937 році на Корчуватому знайдено останки Трипільської культури, розкопано 103 безкурганних поховання. А Корчуватський могильник є пам`яткою архітектури.
У свою чергу представник проектувальників Сергій КАЗАРЯНЦ заявив, що, разом із громадською забудовою, ними було знайдено можливість розмістити житло на цій території. При цьому ніхто не забороняє вносити зміни до генплану.
Підбиваючи підсумки розгляду проекту, головний архітектор Києва Василь присяжнюк схвалив ДПТ за умови розробки історико-архітектурних обмежень, плану зонування території з визначенням основних параметрів і допустимих видів забудови на конкретних земельних ділянках, а також узгодження з відповідними організаціями. Він доручив ГУ містобудування, архітектури та міського середовища в тижневий термін розглянути проект і дати свої рекомендації.
УНІАН
Идентификатор: 4000