Херсонська ОДА вимагатиме від міської влади обласного центру навести порядок в забудові міста

Херсонська обласна державна адміністрація вимагатиме від міської влади обласного центру навести порядок в забудові міста і вживає заходів для дотримання законності в процесі будівництва нових об`єктів.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Херсонської ОДА Борис СІЛЕНКОВ сьогодні під час прес-конференції в Херсоні.
За його словами, будівництво в обласному центрі повинно вестись не хаотично, а згідно з Генеральним планом забудови міста, тому облдержадміністрація буде домагатися від міської влади Херсона дотримання цієї головної вимоги.
Губернатор заявив, що на даний час в обласному центрі зафіксовано чимало фактів незаконного будівництва. Таке будівництво створює проблеми для жителів міста, збільшує до небезпечної межі навантаження на діючі тут мережі: енергетичні, водопровідні та каналізаційні.
Велике занепокоєння у Б.СІЛЕНКОВА викликає також несанкціонована забудова історичної частини Херсону новобудовами, які не гармонують з історичним архітектурним ансамблем.
Відтепер жоден новий об`єкт, що будується чи будівництво якого заплановано, якщо він не передбачений планом забудови міста, не буде підключений до мереж енергопостачання та інших інфраструктурних комунікацій, а його господарі не отримають акт про прийом в експлуатацію.
За словами Б.СІЛЕНКОВА, відповідні обласні служби вже отримали таке доручення. За словами голови облдержадміністрації, на даний час у Херсоні у стадії будівництва та погодження перебуває 168 об`єктів.
УНІАН
Идентификатор: 3991