Генплани міст-учасників Євро-2012 будуть розроблені до червня - Куйбіда

Генплани міст-учасників Євро-2012 будуть розроблені до червня - Куйбіда

Генеральні плани міст-учасників Євро-2012 будуть розроблені до червня цього року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь КУЙБІДА.
За його словами, «до червня всі генплани цих міст будуть допрацьовані або будуть наново розпочаті».
Міністр також повідомив, що на розробку генеральних планів міст передбачено кошти в розмірі 5,7 млн. грн. за програмою «Субвенції на соціально-економічний розвиток».
На його думку, ці кошти не можуть вирішити проблему розробки генпланів і схеми планування територій, яких в Україні розроблено всього чотири.
При цьому прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО за клопотанням Мінрегіонбуду доручила Мінфіну збільшити на 70 млн. грн. фінансування за програмою «Розробка схеми й проектних рішень масового застосування» при внесенні змін до державного бюджету-2008.
В.КУЙБІДА зазначив, що ці кошти, зокрема, підуть і на розробку генеральних планів міст, які приймають чемпіонат Європи з футболу Євро-2012.
Він також повідомив, що наступне засідання з розробки генеральних планів міст-учасників Євро-2012 відбудеться на початку червня цього року.
Як повідомляв УНІАН, 18 квітня 2007 року Україна та Польща перемогли в конкурсі на проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Планується, що в Україні матчі Євро-2012 прийматимуть Київ, Донецьк, Львів і Дніпропетровськ як основні міста й Одеса та Харків - як запасні.
УНІАН
Идентификатор: 3990