Мерія Києва планує відновити знесення ТРЦ «Троїцький» 1 травня

Мерія Києва планує відновити знесення ТРЦ «Троїцький» 1 травня

Київська міська державна адміністрація планує відновити знесення торгово-розважального центру «Троїцький» перед Національний спортивним комплексом «Олімпійський» 1 травня.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО сьогодні в ході засідання в міськадміністрації.
«Нам вдалося одержати оцінку вартості «Юджина» з урахуванням очікуваних витрат. У нас є можливість сісти за стіл переговорів, щоб наблизитися до суми», - сказав він. При цьому А.ГОЛУБЧЕНКО не уточнив, про яку саме суму йдеться, пославшись на те, що її розмір обговорюватиметься комісією в середу о 15.30. До складу комісії ввійдуть представники Міністерства економіки, Міністерства з питань сім`ї, молоді та спорту, Федерації футболу України, Управління Фонду держмайна та КМДА.
Він також повідомив, що проситиме Кабмін видати окреме розпорядження для затвердження розміру компенсації ВАТ «Юджин».
«Таку суму як 100 або 150 млн. доларів не може одна особа затверджувати», - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
Він також нагадав, що існує заборона на знесення будівлі від Міністерства регіонального розвитку та будівництва, яке вимагає розробити й затвердити проектно-кошторисну документацію з демонтажу будівлі, зокрема детальний проект розбору конструкцій з проведенням комплексної державної експертизи. За його словами, ця процедура буде завершена в квітні поточного року, а проект демонтажу будівлі він доручив розробити протягом 10 днів.
За даними А.ГОЛУБЧЕНКА, після затвердження суми компенсацій ВАТ «Юджин» буде розглянуто питання виділення компанії земельної ділянки в Голосіївському районі біля ВДНГ.
Як повідомляв УНІАН, демонтаж “Троїцького” почали 20 березня з розбору недобудованого другого поверху й виконували його як аварійні роботи.
У свою чергу Міністерство регіонального розвитку та будівництва України заборонило зносити ТРК “Троїцький” без проектної документації.
Тим часом УЄФА наполягає на неможливості проведення на НСК “Олімпійський” матчів Євро-2012, якщо не буде демонтовано торгово-розважальний центр “Троїцький” перед стадіоном.
УНІАН
Идентификатор: 3985