У Києві з 18 березня призупинено будівництво по вулиці Жилянській, 118 - Пилипишин

У Києві з 18 березня призупинено будівництво по вулиці Жилянській, 118 - Пилипишин

З 18 березня 2008 року згідно з приписом Міністерства регіонального розвитку та будівництва призупинено будівництво по вулиці Жилянській, 118 у Києві, яке в кінці липня минулого року призвело до руйнування сусіднього житлового будинку, по вул. Жилянська, 120-б, і загрожувало знищити ще кілька навколишніх будівель.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі голови Шевченківської райдержадміністрації Віктора ПИЛИПИШИНА.
За інформацією прес-служби, зараз РДА проводить тендер на придбання житла для мешканців будинку по вул. Жилянська, 120-б.
На переконання В.ПИЛИПИШИНА, призупинення будівництва на вул. Жилянській є унікальним прецедентом для Києва. Він зазначив, що планує взяти участь у дострокових виборах Київського міського голови з тим, щоб, зокрема, реалізувати кардинальні реформи щодо містобудівної політики. “Сьогодні я вимагаю радикальних перетворень у сфері містобудівної політики та припинення точкової забудови. В основу подальших дій необхідно покласти довгострокове планування, що дасть змогу мінімізувати конфлікти та вирішити житлову проблему», - зазначив В.ПИЛИПИШИН.
Як повідомляв УНІАН, 30 липня 2007 року у Шевченківському районі Києва у п`ятиповерховому житловому будинку по вул. Жилянській, 120-б у зовнішніх цегляних стінах з першого по п`ятий поверх фасадної й тильної сторін сталося розкриття тріщин шириною до 1,5 см.
25 жовтня 2007 року Київрада доручила КМДА визначити кошторис і джерела покриття витрат на придбання квартир для постраждалих унаслідок руйнування будинку на Жилянській, 120-б.
За інформацією прес-служби голови Шевченківської райдержадміністрації, фірма-забудовник споруди по вул. Жилянській, 118, ЗАТ «Концерн ЕССЕ», відмовилася компенсувати мешканцям будинку по вулиці Жилянська, 120-б завдані збитки та забезпечити їх новим помешканням. Проживання постраждалих у готелі «Спорт» було забезпечено коштами з районного бюджету. На житлове будівництво і придбання житла для постраждалих мешканців у бюджеті Києва на 2008 рік, за даними Шевченківської РДА, було передбачено 25 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 3979