«Київміськбуд» готовий бути експериментальним майданчиком з відпрацьовування механізмів програми будівництва доступного житла

«Київміськбуд» готовий бути експериментальним майданчиком з відпрацьовування механізмів програми будівництва доступного житла

Холдингова компанія «Київміськбуд» пропонує почати на своїй базі експеримент з відпрацьовування механізму реалізації загальнодержавної програми будівництва доступного житла.
Як передає кореспондент УНІАН, про це 27 березня на семінарі, який проводив «Київміськбуд» у рамках виставки «Будівництво та архітектура 2008», заявив президент ХК «Київміськбуд» Петро ШИЛЮК.
За його словами, холдинг готовий стати майданчиком для відпрацьовування механізмів реалізації програми, аналогічно тому, як на базі «Київміськбуду» з 2000 року здійснюють експеримент з будівництва житла за кошти населення.
П.ШИЛЮК також зазначив, що холдинг уже зараз працює в рамках програми «Доступне житло» в регіонах. Зокрема, за його словами, у Полтаві в рамках програми «Доступне житло» холдинг уже побудував один житловий будинок, а до кінця року компанія планує побудувати ще один будинок у Полтавській області.
Президент «Київміськбуду» переконаний, що закон, який регламентує загальнодержавну програму будівництва доступного житла, буде прийнято до кінця цього року.
П.ШИЛЮК вважає, що «Київміськбуд» як провідна будівельна компанія України міг би стати національним оператором будівництва доступного житла.
Як повідомляв УНІАН, 26 березня під час зборів членів Будівельної палати України Президент Віктор ЮЩЕНКО оголосив 2008 рік Роком реалізації загальнодержавної програми «Доступне житло». Президент повідомив, що для реалізації програми в держбюджеті на 2008 рік буде виділено 2 млрд. грн.
*** Холдингова компанія «Київміськбуд» - найбільша будівельна компанія України. 80% її акцій належить Київській територіальній громаді та перебуває в управлінні Київської міськдержадміністрації.
До холдингу належать 38 акціонерних товариств, від 10% до 30% акцій яких належить компанії; 6 дочірніх підприємств, в яких "Київміськбуд" володіє 100% пакетом акцій; 51 підприємство - на правах асоційованих членів.
За підсумками 2007 року холдингова компанія «Київміськбуд» ввела в експлуатацію в Україні 731,7 тис. кв. м житла, що на 0,8% більше, ніж 2006 року.
Торік компанія забезпечила введення в експлуатацію 43 багатоповерхових будинків, з них у регіонах України введено в експлуатацію 10 житлових будинків площею 91,8 тис. кв.м.
У Києві 2007 року компанія ввела 320,9 тис. кв. м житла як замовник і 427,5 тис. кв. м житла як інвестор. Також компанія побудувала п`ять шкіл і один дитячий садок.
Частка інвестицій населення в будівництво житла компанією 2007 року становила 82,6% (2006 року - 75,9%).
УНІАН
Идентификатор: 3976