Голова Ради з питань туризму і курортів вважає перспективним будівництво готелів під Києвом до Євро-2012

Голова Ради з питань туризму і курортів вважає перспективним будівництво готелів під Києвом до Євро-2012

Голова Ради з питань туризму і курортів Євген САМАРЦЕВ вважає перспективним будівництво готелів у Київській області до Євро-2012.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам сьогодні на форумі «Готельний бізнес в Україні: як привернути міжнародні мережі?», організованому компанією Meeting Point Ukraine Ltd.
За словами Є.САМАРЦЕВА, розвинена система проектів у Київській області зможе закрити вагому частину потрібних УЄФА готелів для проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Водночас експерт зазначив, що Київ «не витримає» будівництва 20 п`яти- і чотиризіркових готелів, а «Київська область може дати 15-20 хороших готелів у заміській зоні на приблизно 3 тисячі місць». Надалі вони можуть виконувати роль готелів для бізнесу, додав Є.САМАРЦЕВ.
На його думку, щоб привернути туристів у столицю, за допомогою реконструкції слід відтворити історичний вигляд заповідника «Стародавній Київ» і спланувати там музеї та ресторани.
Водночас Є.САМАРЦЕВ повідомив, що нині на запитання, скільки реально потрібно готельних номерів для Євро-2012, не дасть відповіді ніхто. Серед причин він назвав відсутність чіткої програми розвитку міст і стратегії планування в розміщенні готелів, нерозвиненість міст у туристичному напрямі, сумнівні проекти, а також відсутність земельних ділянок під будівництво готелів у державній програмі підготовки до Євро-2012.
Експерт вважає, що для вирішення цих проблем держава має прискорити погоджувальні та дозвільні процедури, поєднувати проекти інфраструктури з будівництвом об`єктів до Євро-2012, надати пільги в рамках механізму сприяння будівництву та реконструкції готелів, а також запропонувати нові ділянки під приватизацію.
Як повідомлялося, згідно з вимогами УЄФА, в Києві має бути збудовано та реконструйовано 34 нових готелі, з них 18 чотири- і п`ятизіркових і 16 дво- і тризіркових. Водночас експерти вважають, що в столиці може бути збудовано 3-4 п`ятизіркових готелі та 3-6 чотиризіркові.
УНІАН
Идентификатор: 3977