У Києві розпочавася демонтаж недобудованого торговельного центру `Троїцький` перед НСК `Олімпійський`

У Києві розпочавася демонтаж недобудованого торговельного центру `Троїцький` перед НСК `Олімпійський`

У Києві розпочався демонтаж недобудованого торговельно-розважального центру `Троїцький` перед НСК `Олімпійський`.
Як передає кореспондент УНІАН, на місце прибули перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО, начальники управлінь КМДА, заступник міністра у справах сім`ї, молоді та спорту Ростислав КАРАНДЄЄВ. Присутні також представники компанії `Юджин`. Роботи з демонтажу здійснює компанія КП `Київметробуд`.
Як зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО, вчора відбулася зустріч з керівництвом компанії `Юджин` і було остаточно досягнуто домовленості про початок робіт з демонтажу.
За його словами, київська влада гарантувала інвестору, що буде виконувати усі пункти підписаного між ними меморандуму щодо знесення цього об`єкту. Зокрема, йдеться про надання ТОВ `Юджин` нової земельної ділянки і визначення суми компенсації збитків компанії.
А.ГОЛУБЧЕНКО зауважив, що головною проблемою є пристосування підземної частини ТРЦ `Троїцький`, яка буде збережена, до самої площі перед стадіоном, оскільки вона вище рівня площі.
Також А.ГОЛУБЧЕНКО повідомив, що роботи з демонтажу відбуватимуться лише на тій ділянці, яка дійсно має забезпечувати евакуацію людей зі стадіону. Ця ділянка визначена Федерацією футболу України.
А.ГОЛУБЧЕНКО висловив упевненість, що проект реконструкції НСК `Олімпійський` буде враховувати залишки `Троїцького`, і до проведення фіналу Євро-2012 територію перед стадіоном буде облаштовано і буде забезпечено безпеку вболівальників.
Він також повідомив, що компанії `Юджин` запропоновано три земельні ділянки, але відповіді ще компанія не надала.
У свою чергу представник ТОВ `Юджин` повідомив, що жодна із запропонованих ділянок їх не влаштовує і питання буде далі розглядатись.
За його даними, вартість робіт зі знесення наземної частини ТРЦ `Троїцький` становить, за попередніми розрахунками, 25 млн. грн., і ця сума буде відшкодована міською владою у сумі загальної компенсації.
Як повідомляв УНІАН, УЄФА наполягає на неможливості проведення на НСК `Олімпійський` матчів Євро-2012, якщо не буде демонтовано торгово-розважальний центр `Троїцький` перед стадіоном.
6 лютого Кабінет міністрів підтримав меморандум щодо демонтажу ТРЦ `Троїцький` перед НСК `Олімпійський` до 1 червня цього року.
УНІАН
Идентификатор: 3953