Україна на міжнародній виставці нерухомості MIPIM представила проекти вартістю 20 млрд. дол.

Україна на міжнародній виставці нерухомості MIPIM представила проекти вартістю 20 млрд. дол.

Україна на міжнародній виставці нерухомості MIPIM в Каннах (Франція) представила проекти загальною інвестиційною вартістю 20 млрд. дол.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам голова Ради директорів Української будівельної асоціації Лев ПАРЦХАЛАДЗЕ.
За його словами, на стенді України було представлено 64 проекти нерухомості. Сумарний проектний портфель компаній, представлених на виставці, склав близько 200 проектів загальною інвестиційною вартістю близько 20 млрд. дол.
Цього року український стенд оглянуло близько 6 тис. відвідувачів, мали можливість побачити – близько 25 тис. чоловік.
Л.ПАРЦХАЛАДЗЕ відзначив, що тільки очолювана ним компанія «ХХI Вік» провела переговори приблизно з 2 тисячами інвесторів, консалтингових компаній та архітектурних бюро.
За його даними, зовнішніх інвесторів найбільше цікавили проекти комерційної нерухомості (торговельні центри, готелі, логістичні парки), а також земельні ділянки. Житлові об`єкти також розглядалися потенційними інвесторами, проте труднощі в їх реалізації полягають в тому, що неможливо контролювати їх вартість і обсяги продажів.
На думку Л.ПАРЦХАЛАДЗЕ, при розгляді українських проектів нерухомості іноземних інвесторів найбільше цікавлять прибутковість і ризики. А оскільки «ринки в усьому світі впали і подорожчали гроші», найпривабливішими для інвестування в нерухомість стали Україна, Росія і Туреччина.
При цьому прибутковість представлених на виставці українських проектів становить 20% і більше річних.
Водночас, за даними експерта, основні ризики, що відлякують інвесторів, полягають в недосконалості і недотриманні законодавства (насамперед це стосується дозвільної документації), недосконалості судової системи, а також брак місцевих девелоперських компаній, які можуть розробляти якісні проекти.
У свою чергу міністр регіонального розвитку і будівництва Василь КУЙБІДА вважає, що український стенд мав на виставці гідний вигляд. Він висловив думку, що інвесторів найбільше цікавили «цілісні опрацювання» міст і областей України.
Міністерство має намір розпочати підготовку до наступної виставки MIPIM-2009 вже з наступного тижня. Мінрегіонбуд також планує перед виставкою провести конференцію для інвесторів, щоб привернути увагу до українських проектів.
Як повідомляв УНІАН, 11-14 березня в Каннах (Франція) відбулася міжнародна виставка нерухомості MIPIM. У виставці взяли участь близько 30 тис. учасників з 80 країн світу, представили свої проекти близько 300 міст і понад 21 тис. компаній. Загальна площа виставки – близько 30 тис. кв.м.
Цього року Україна вперше була представлена на виставці єдиним стендом загальною площею 200 кв.м. Україну також представляли 124 компанії на 17 стендах загальною площею понад 600 кв.м.
УНІАН
Идентификатор: 3935