КМДА проситиме Мінрегіонбуд посприяти прискоренню зведення житла для інвесторів «Еліта-центр» - Головач

КМДА проситиме Мінрегіонбуд посприяти прискоренню зведення житла для інвесторів «Еліта-центр» - Головач

Київська міська державна адміністрація звернеться до Міністерства регіонального розвитку і будівництва за дозволом одночасно здійснювати проектування та вже виконувати певні будівельні роботи для прискорення процесу зведення житла для постраждалих від афери «Еліта-центр».
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Володимир ГОЛОВАЧ під час зустрічі з представниками постраждалих від шахрайських дій групи будівельних компаній «Еліта-центр».
На зустрічі з’ясовувався стан готовності виконання проектних робіт та термін можливого початку будівництва житла на 14-ти земельних ділянках, обговорювались проблеми, що виникають при виконанні проектних робіт та можливість впливу КМДА з метою прискорення цього процесу.
Як повідомив В.ГОЛОВАЧ, не менше 25% житла, збудованого на відповідних земельних ділянках, буде передано потерпілим. На забудову цих ділянок, відповідно до рішень Київської міської ради та розпоряджень міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, уже проведені інвестиційні конкурси.
Для прискорення процесу зведення житла, за словами В.ГОЛОВАЧА, міська влада звертатиметься до Мінрегіонбуду, щоб отримати дозвіл одночасно здійснювати проектування та виконувати певні будівельні роботи, наприклад, інженерну підготовку території. «Раніше це дозволялося робити, але потім вийшла відповідна постанова Кабінету Міністрів, яка заборонила виконувати такі роботи. Але у зв’язку з гострою ситуацією наразі ми будемо просити, щоб під наглядом Мінрегіонбуду було дозволено розпочати виконання певної частини будівельних робіт, зокрема інженерну підготовку території. Це пришвидшить процес вирішення проблеми. А також прискоренню сприятиме першочерговий розгляд питань відповідними установами щодо погоджувальної документації на будівництво», – сказав В.ГОЛОВАЧ.
Як повідомлялося, при розгляді проблеми «Еліта-Центру» основна увага приділяється громадянам, які потрапили у скрутне матеріальне становище і через складні життєві обставини потребують допомоги з боку органів державної влади та місцевого самоврядування. За участю представників потерпілих складено списки людей, які першочергово потребують вирішення проблеми забезпечення житлом. Такі заходи дозволять протягом 2008-2009 рр. передати потерпілим не менше 50 тис. кв. м житла, що в середньому становить 650 квартир.
УНІАН
Идентификатор: 3937