До 18 квітня буде визначено черговість у списку інвесторів «Еліта-центр» - Мінрегіонбуд

До 18 квітня буде визначено черговість у списку інвесторів «Еліта-центр» - Мінрегіонбуд

Список потерпілих від афери «Еліта-центр» сформовано остаточно. Він налічує 1751 особу, з 1500 вже проведено персональну звірку.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства регіонального розвитку та будівництва, про це йшлося на засіданні урядової комісії з вирішення проблеми забезпечення житлом інвесторів, які зазнали збитків у результаті діяльності групи будівельних компаній «Еліта-центр». Комісію очолює міністр регіонального розвитку та будівництва Василь КУЙБІДА.
На засіданні досягнута угода з представниками потерпілої сторони про те, що через місяць, до 18 квітня, буде визначена черговість у вже сформованому списку. Це питання вирішуватимуть за власною ініціативою самі потерпілі на загальних зборах.
У ході роботи урядової комісії було встановлено, що групі будівельних компаній «Еліта-центр» свого часу було передано під забудову 11 земельних ділянок. На 6 з них накладено арешт. Представники КМДА, які входять до складу комісії, зазначають, що всі ділянки можуть бути використані під забудову. Вони також звернулися з проханням до потерпілої сторони підписати з КМДА угоду про відступлення права вимоги, що, за їхніми словами, дасть можливість прискорити відновлення порушених прав. Угоду вже підготовлено юристами КМДА і зараз над нею працюють адвокати потерпілих.
Міністерство юстиції продовжує розробку правової основи, яка має дати юридичні підстави в плані порядку відшкодування збитків потерпілим особам.
Як повідомляв УНІАН, при розгляді проблеми «Еліта-центр» основна увага приділяється громадянам, які потрапили в скрутне матеріальне становище й через складні життєві обставини потребують допомоги з боку органів державної влади й місцевого самоврядування. За участю представників потерпілих складено списки людей, які потребують вирішення проблеми забезпечення житлом у першу чергу. Такі заходи дозволять протягом 2008-2009 рр. передати потерпілим не менше 50 тис. кв. м житла, що в середньому становить 650 квартир.
УНІАН
Идентификатор: 3938