Кабмін пропонує продовжити на 2 роки термін розробки Національної програми розвитку соціального житла

Кабмін пропонує продовжити на 2 роки термін розробки Національної програми розвитку соціального житла

Кабінет міністрів України пропонує продовжити термін розробки Національної програми розвитку соціального житла на 2 роки.
Про це сказано в законопроекті №2211 «Про внесення змін до Закону України «Про житловий фонд соціального призначення (щодо терміну)», який був внесений на розгляд парламенту першим віце-прем`єром Олександром ТУРЧИНОВИМ 13 березня ц.р. Документ обнародуваний на сайті Верховної Ради.
Згідно із законопроектом, його ухвалення необхідне для перенесення терміну розробки загальнодержавної програми розвитку соціального житла та інвентаризації житла, яке може бути використане як соціальне.
Автори законопроекту відзначають, що у зв`язку з відсутністю нормативно-правових актів, які є основою для диференціації черги на отримання соціального житла і регулюють порядок надання житла з житлового фонду соціального призначення, пропонується продовжити термін розробки законопроекту «Про затвердження загальнодержавної програми розвитку соціального житла» на два роки, а проведення інвентаризації житла – до 1 липня 2008 року з дня набуття чинності цього закону.
Згідно із Законом «Про житловий фонд соціального призначення» від 12 січня 2006 року, Кабмін мав розробити і внести на розгляд ВР загальнодержавну програму розвитку соціального житла протягом року з дня набуття чинності цього закону, а органи місцевого самоврядування – провести інвентаризацію та облік житла, котре може бути використане як соціальне до 1 січня 2008 року.
УНІАН
Идентификатор: 3932