19 березня Кабмін розгляне законопроект про реконструкцію «хрущовок» - Кучеренко

19 березня Кабмін розгляне законопроект про реконструкцію «хрущовок» - Кучеренко

19 березня Кабінет міністрів України розгляне зміни до закону про комплексну реконструкцію кварталів застарілої забудови.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив на прес-конференції міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій КУЧЕРЕНКО.
За його словами, після розгляду змін до закону про реконструкцію кварталів застарілої забудови Кабміном вони будуть передані до Верховної Ради.
Як повідомляв УНІАН, Міністерство регіонального розвитку і будівництва спільно з Міністерством з питань житлово-комунального господарства підготували зміни до закону про комплексну реконструкцію кварталів застарілого житлового фонду.
Директор інституту «Гіпроград» Юрій БІЛОКОНЬ зазначив, що за дорученням прем`єр-міністра до програми реконструкції «хрущовок» планується залучити, як мінімум, 10 обласних центрів.
За його даними, для фінансування коректування генеральних планів населених пунктів (з урахуванням реконструкції кварталів застарілої забудови) потрібно близько 200 млн. грн.
Прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО заявила нещодавно в ефірі телеканалу ICTV, що уряд починає програму комплексної перебудови житлових мікрорайонів, особливо в центрі міст, де є «хрущовки», а також старі та аварійні будинки.
УНІАН
Идентификатор: 3924